Смерть Гандзюк засекречена. Чого боїться українська влада?


Останнім часом одним з найбільш небезпечних занять в Україні стала громадська діяльність. Особливо, якщо ця діяльність стосується сприяння проросійським силам з боку української влади. Саме викриттям проросійської діяльності з боку української влади і займалася херсонська громадська активістка Катерина Гандзюк. 

Помирала вона довго і за два з половиною місяці пекельних мук облита концентрованою сірчаною кислотою дівчина встигла не тільки залишити своє передсмертне відеозвернення, а й надати безліч данних слідчим МВС та СБУ. Про основну суть інформації мовчать і ті, і інші, а генеральний прокурор України Ю.Луценко взагалі заявив, що справу засекречено, не зважаючи на створення спеціальної слідчої комісії Верховною Радою України. Так чого так боїться українська влада у цій справі?

Після початку українсько-російської війни одним з головних напрямків діяльності Катерини Гандзюк (активного учасника Помаранчевої революції, екс-депутата Херсонської обласної ради, учасниці Євромайдану в Херсоні та виконуючої обов'язки керуючої справами виконкому Херсонської міськради) була протидія діяльності проросійським силам на території Херсонської області. Вона активно протидіяла діяльності медведчуківського "Українського вибору", виступала проти організації традиційних "русских пробежек" керівником Херсонської обласної організації Соцпартії Кирила Стремоусова, який координує свою діяльність з відомим Іллєю Кивою (а це прямий зв'язок з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим). Активістка підняла на поверхню питання сприяння з боку органів внутрішніх справ діяльності проросійських рухів. Також завдяки їй широкій громадськості стали відомі факти зловживань з боку начальника Управління захисту економіки в Херсонській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Артема Антощука, який через інформаційний скандал позбувся займаної посади. Всі дії активістки в короткому матеріалі не перелічити, але те, що ряд впливових політичних сил, таких як "Український вибір" Медведчука та Соцпартія Іллі Ківи були зацікавлені в знищенні активістки не підлягає сумніву, а якщо врахувати, що до них додалися керівники Нацполіції, доля дівчини була вирішена - її чекала публічна страта.

За інформацією BBC news Україна, яку вдалось отримати від відомого юриста Масі Найєма, замість конструктивного розслідування слідчі органи влаштували саботаж. Декілька разів змінювалась кваліфікація нападу: "хуліганство", "нанесення тяжких тілесних ушкоджень", "замах на вбивство з особливою жорстокістю", а після смерті "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб". На кожному етапі слідства адвокати стикалися з постійним зволіканням. Були знайдені та затримані виконавці, але у підозрі, що їм вручено, немає жодного слова про замовний характер вбивства. Херсонська ж поліція взагалі намагалась звинуватити у нападі іншу особу, якої на той час взагалі не було на місці події. Паралельне слідство проводить і СБУ, незважаючи на очевидний замовний характер вбивства, відомостей про замовників слідчі не називають. 

Але, 5 листопада "Українські новини" повідомили про те, що гроші організатору нападу на Гандзюк передавав помічник депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Микола Паламарчук - член депутатської фракції "Блок Петра Порошенка", перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, генерал поліції першого рангу у відставці. Тобто, знову один із вищих поліцейських чинів, але тепер вже член депутатської фракції, яка захищає інтереси Петра Порошенка у Верховіній Раді України - випливає зв'язок із керівником держави. Також не будемо забувати, що до призначення на посаду цю фракцію очолював діючий генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Повернемось до особи Миколи Паламарчука. Цей генерал вже раніше потрапляв до уваги громадськості у зв'язку із покриванням рейдерського захоплення земель підприємства з іноземними американсько-турецькими інвестиціями ТОВ «Глобал-Інвест» (та сама Херсонська область). У статті в Wikipedia в розділі "Зв'язки з кримінальною діяльністю" зазначено: "Після смерті херсонської громадянської активістки Катерини Гандзюк в результаті замовного нападу, звинувачувася у причетності до вбивства і був названий "вічним смотрящим по темам МВС в Херсонській області". За словами активістів, посередником між виконавцями злочину та замовником був раніше судимий Ігор Павловський, офіційний помічник народного депутата Паламарчука. Окрім того, намагався потрапити до складу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування нападів на громадських активістів (у тому числі й нападу на Гандзюк). Сам Паламарчук усі звинувачення відкидає". Враховуючи вищенаведене, спростування непричетності Паламарчука до злочину виглядає дуже сумнівним.

Висновок. Те, що в Україні побудована злочинна система керування державою вже давно не секрет для всього світу. Найнебезпечніше для всієї злочинної вертикалі те, що справа Гандзюк може вказати на ПРИЧЕТНІСТЬ до ВБИВСТВА З ОСОБЛИВОЮ ЖОРСТОКІСТЮ НАЙВИЩИХ ПОСАДОВИХ ОСІБ ДЕРЖАВИ та СПРИЯННЯ НАЙВИЩИХ ПОСАДОВИХ ОСІБ ДЕРЖАВИ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОРОСІЙСЬКИХ РУХІВ, тобто, ФАКТИЧНО ДОВЕСТИ ФАКТ ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ. На цьому легітимності режиму Порошенка буде покладено край.

А щодо покарання всіх причетних до вбивства, то можна констатувати, що до зміни керівицтва держави з відповідними змінами у правоохоронних органах та судовій владі, воно в Україні неможливе.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОБЛЕМНИЙ «БРИЗ», АБО ІСТОРІЯ ЩЕ ОДНІЄЇ БУДІВЕЛЬНОЇ АФЕРИ

Остаточне "прощавай" або беззаконня в Україні узаконено

ЧИ ДОПОМОЖЕ УКРАЇНІ ВБИВСТВО ПОРОШЕНКА?