Семочко: що приховує Порошенко?



31 липня цього року Порошенко підписав Указ про призначення СЕМОЧКА Сергія Олексійовича першим заступником Голови Служби зовнішньої розвідки України і ледь не нагайно той опинився в епіцентрі гучного скандалу.

Ми звикли, що скандали з топ-чиновниками носять майновий характер, адже в країні із корупційним державним устроєм пробитися в топ не будучи членом корупційної складової державного апарату неможливо. Але цього разу ситуація виявилась значно серйознішою. І це навіть не зловживання на ринку медичних препаратів, що призвели до сотень смертей. Виявилось, що найближчі члени родини Симочка є громадянами Росії і відвідують окупований Крим. Тобто, виникли підозри у державній зраді. І це у другої посадової особи зовнішньої розвідки України під час війни з Росією. Всі скандальні підробиці повідомив Денис Бігус у програмі  НАШІ ГРОШІ з Денисом Бігусом .

Матеріал кричущий і здавалося б, що реакція керівництва держави мала б бути негайною, але ... 

Народний депутат України Єгор Соболєв в матеріалі 24 каналу повідомив наступне: "Я у Верховній Раді запропонував розірвати кругову поруку замовчування, викликати керівників спецслужб і доручити контролювати їхні дії з вирішення проблеми оборонному та антикорупційному комітетам парламенту. З посади голови останнього мене звільнили ще минулої зими. Але я скористався нормою регламенту, зібрав підписи третини членів комітету, і ми з власної ініціативи призначили комітетські слухання та запросили на них керівників спецслужб.
Погодився прийти голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок, голова Служби безпеки України Василь Грицак. Але президент взяв і прямо на цей самий час призначив з ним нараду. А членів нашого комітету від "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" обдзвонювали і просили не ходити на засідання, хоча це їхній обов'язок. Щоб не було кворуму і слухання не відбулися".
Тобто, Петро Порошенко замість негайного усунення першого заступника керівника розвідки, щодо якого є підстави для підозри у державній зраді, не тільки не усунув чиновника від займаної посади, а й створив умови для унеможливлення його усунення.

Так навіщо Порошенку Семочко? Ми пам'ятаємо активну участь Семочка у першій спробі захоплення Михайла Саакашвілі. Тоді спецназ "Альфа" спробував силомиць захопити провідного опозиціонера, відомого своєю непримиренною антикорупційною позицією. На той раз не вдалося, але Порошенку стало зрозуміло, що в органах є людина, готова до організації виконання будь-якого наказу або доручення, незважаючи на його незаконність та аморальність. 

Семочко пішов на підвищення і став другою людиною в СЗР. На сайті Служби зовнішньої розвідки України зазначено, що "Служба зовнішньої розвідки України є державним органом, який здійснює розвідувальну діяльність у політичній, економічній, військово-технічній, науково-технічній, інформаційній та екологічній сферах". Я пропоную звернути увагу на слово "політичній", адже ми стоїмо на порозі президентських виборів, а поточні рейтинги Порошенка не дають жодних сподівань на перемогу на виборах. Крім того, нещодавне підвищення ціни на газ для і без того збіднілого населення яскраво продемонструвало, що рейтинги не турбують Порошенка взагалі. 

Протягом довгого періоду ми спостерігали процес формування Центральної виборчої комісії. Результат приголомшив - ми отримали абсолютно лояльний орган до персоналії Петра Порошенка. У мене є великі сумніви, що стільки зусиль було витрачено саме для забезпечення законності при проведенні виборів Президента України у 2019 році.

Варіанту перемоги на виборах законним шляхом у Порошенка немає, але для утримання начолі влади у нього є два варіанти. Перший - оголошення військового стану і перенесення виборів на невизначений період, другий - тотальна фальсифікація результатів із подальшим "знешкодженням" лідерів опозиції та громадської думки. Якщо взяти за аксіому саме ці варіанти, все стає на свої місця, адже для такого розвитку подій політичні рейтинги втрачають своє значення, а ролі спецслужб та ЦВК стають одними з ключових. Саме в такій ситуації начолі спецслужб і потрібні люди на кшалт Симочка - люди повністю заплямовані, підконтрольні та перевірені. Люди, готові негайно виконати будь-який наказ.

Тобто, можна констатувати, що Семочку відведена одна з ключових ролей у забезпеченні утримання влади Петром Порошенком після 2019 року.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОБЛЕМНИЙ «БРИЗ», АБО ІСТОРІЯ ЩЕ ОДНІЄЇ БУДІВЕЛЬНОЇ АФЕРИ

Остаточне "прощавай" або беззаконня в Україні узаконено

ЧИ ДОПОМОЖЕ УКРАЇНІ ВБИВСТВО ПОРОШЕНКА?