14 жовтня: підсумки.


Те, що Ви бачите на фото - не події часів Революції Гідності, як можна було б подумати. На фото сучасна Україна зразка 14 жовтня 2018 року. Знову до зубів озброєні поліціянти із закритими обличчями проти народу України.

Тепер остаточно можна констатувати, що з часів Януковича суть та "методи роботи" української влади не змінилися. Хіба, красти стали більше і значно більше оббирають українців.

А що з протестними силами? На жаль, основні гравці "протестного поля", такі як Рух Нових Сил М. Саакашвілі, "ДемАльянс", "Справедливість", "Самопоміч" та інші самоусунулися від виконання головної задачі в Україні - зміни діючої влади.  На акціях протесту ми не побачили жодного представника цих політичних сил і не почули від них жодної політичної вимоги. Вони промовчали 14-го і мовчать зараз, не висловлюючи жодної думки з приводу силового тиску на учасників протесту, невиправдано масового застосування сили проти мирних людей, побиття активістів, незаконних затримань, вилучення приватного майна тощо. Невже представники цих сил не мають власної думки з приводу останніх красномовних подій та втратили реальне сприйняття поточної ситуації? Не виключаю, що лідери опозиції вирішили до президентських виборів не напрягатися і розраховують на позитивний результат. Тоді подивіться на склад ЦВК. Невже без будь-якого плану на наступну виборчу кампанію Порошенко витратив стільки зусиль на формування абсолютно лояльного до себе органу? Напрошується очевидна відповідь - іде підготовка до фальсифікації результату виборів. Законним шляхом Порошенко своє крісло не віддасть.

На жаль, доводиться констатувати факт - в Україні відсутні конструктивні політичні сили, що готові реально змінити владу.

Ви мені заперечите, запитавши про БЮТ. Цієї сили також не було на акціях протесту, але ситуація з Тимошенко абсолютно інша, адже кожний, в першу чергу економічний, крок  влади підвищує її рейтинг. Найкраща майстриня популізму вона ефективно використовує будь-який промах Порошенка та уряду для підвищення власної популярності і швидко стає претендентом №1. Порошенко зробить все для усунення цієї проблеми шляхом махінацій на виборах. Але якщо йому не вдасться фальсифікувати результат, чи змінить Тимошенко злочинну суть української влади і чи буде вона захищати Україну? На перше питання дає відповідь її попередній досвід в управлінні державою, а на друге - відома всьому світові позиція Тимошенко проти захисту Криму, висловлена в доленосні перші дні після захоплення РФ українського півострову. Отже, у випадку перемоги Тимошенко всі залишаться при своїх інтересах. Олігархи і надалі грабуватимуть Україну, а Путін утримає захоплені українські землі, безкарно вбиваючи українських патріотів.

"Праві" зганьбилися повністю, адже проведені "Свободою", "Правим сектором" та іншими "радикалами" акції були настільки ж безглуздими, як і безпечними для влади, адже а ні немічні посягання на пам'ятники, а ні непогано поставлений марш не несли за собою жодної небезпеки для існуючої влади. Під час "маршу" особливо кидались в очі домовленості організаторів з режимом. На багатотисячній акції "правих" поліції було менше, ніж на зібранні двох сотень опозиціонерів.

Сьогодні можна констатувати факт, що ситуація для країни критична і жодна з діючих політичних сил так і не спромоглася організувати роботу по реальній зміні влади в Україні, відстоюванні інтересів її громадян, бо, навіть, сформувати хоча б якусь конкретну програму дій в цьому напрямку.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОБЛЕМНИЙ «БРИЗ», АБО ІСТОРІЯ ЩЕ ОДНІЄЇ БУДІВЕЛЬНОЇ АФЕРИ

Остаточне "прощавай" або беззаконня в Україні узаконено

ЧИ ДОПОМОЖЕ УКРАЇНІ ВБИВСТВО ПОРОШЕНКА?